Briscoe vodi dvije trke prije kraja
Ryan Briscoe pobjednik posljednje utrke

Briscoe vodi dvije trke prije kraja

M. Maksimović

Do kraja ovogodišnjeg izdanja Indy car serije ostale su dvije utrke. U Japanu se na stazi Twin Ring Motegi vozi utrka Indy Japan 300, a sezona će biti završena u Miamiju na stazi u Homesteadu.

Trenutačno u ukupnom poretku vodi Ryan Briscoe sa 550 bodova, dok je na drugom mjestu Dario Franchitti sa 525, dok je treći Scott Dixon  sakupio 517.

Pomenuta vozači su ostvarili pobjede na posljednje utrke, Briscoe je slavio u Chicagu, Dario Franchitti u Sonomi, dok je Dixon bio najbolji u Ohio-ju. Australac Ryan Briscoe je kao junior nastupao po Evropi, a 2005.godine je stigao u Indy kao vozač Ganassi teama. U ekipu Penskea je stigao 2008.godine, a ove sezone je ostvario tri pobjede.


Škot Dario Franchitti je stari iskusni majistor koji iza sebe ima 15 pobjeda, koji je slavio na legendarnoj utrci 500 milja Indianapolisa. Ove godine je ostvario četiri pobjede, slavio je pored Sonome u Torontu, Iowi i na početku sezone u Long Beachu. I Scott Dixon ima četiri pobjede, u Kansasu, Milwaukeeju, Richmondu i Ohiju. Ono što na ruku ide Dixonu jeste činjenica da obožava stazu u Homesteadu jer je tu slavio dva puta. Prvi put 2003.godine, posljednji put lani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.