Brown: Button zna šta radi, raduje se trci

Izvršni direktor McLarena

Brown: Button zna šta radi, raduje se trci

D. Rakanović
Teme:

Jenson Button će zamijeniti na stazi u Monte Carlu odsutnog Fernanda Alonsa u timu McLarena za VN Monaca.

Button se na kraju prošle sezone penzionisao, međutim, slijedeći vikend će zamijeniti Alonsa, koji je na utrci za Indy 500. 

Mnogima se ne sviđa podataka da britanski vozač nije imao ni minut testiranja sa ovogodišnjim bolidom McLarena, ali izvršni direktor tima Zak Brown vjeruje da Button zna šta radi. 

"Mislim da potpuno zna šta radi, mislim da, nakon 17 godina, malo bolje od nas zna da li može ili ne može. Raduje se trci, bio je u fabrici prošle sedmice, nije kao da u bolid ulazi neko ko nije sjeo u automobil više godina", rekao je Brown.

Britanac je izjavio da je spreman za povratak. 

"Osjećaj povratka za volan u Formuli 1 je malo nadrealan", izjavio je Button. 

On je rekao da je nije vozio novi bolid McLarena, ali da je na timskom simulatoru upoznao karakteristike bolida. 

"Još uvijek sam u formi, možda sam u najboljoj formi ikad, jer sam imao vremena da se fokusiram na pripreme za takmičenje u trijatlonu", rekao je Button, dodavši da će se potruditi da pazi na Alonsov bolid. 

Utrka za VN Monaca na rasporedu je u nedjelju, 28. maja. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi