Brown: McLaren će uzeti u obzir sve promjene

Izvršni direktor McLarena Zak Brown

Brown: McLaren će uzeti u obzir sve promjene

D. Rakanović

McLarenov izvršni direktor Zak Brown najavio je moguće promjene u svojoj ekipi za iduću sezonu.

Poznato je da saradnja između McLarena i Honde ne ide baš najbolje u ovoj sezoni Formule 1, a svjestan je toga i izvršni direktor McLarena Zak Brown. 

Naime, Honda nije uspjela osvojila niti jedan jedini bod za McLaren u novoj sezoni, a ni na utrci Indy500 nije izdržala u bolidu koji je vozio španjolski vozač Fernando Alonso.

“Moramo raditi na svim poteškoćama s kojima se susrećemo. Iduća godina nije daleko, stoga moramo proučiti sve da bi se našli pri vrhu poretka”, rekao je Brown.

Svjetski mediji pišu da Brown i društvo razmišljaju o promjeni pogonske jedinice.

“Sve opcije su na stolu, a mi se moramo vratiti na vrh. Nismo baš sigurni kako ćemo to postići, ali radimo na tome"; rekao je Brown.

Mnogo se očekivalo od Hondina povratka u Formulu 1, ali Japanci još uvijek nisu opravdali svoju poziciju najbržem sportu na svijetu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi