Buemi pobjednik treće utrke Formule E

Na novoj stazi u Urugvaju

Buemi pobjednik treće utrke Formule E

Švicarac Sebastian Buemi je pobjednik treće utrke prvenstva Formule E koja se vozila na novoj stazi u Urugvaju koja je napravljena u gradu Punta del Este. Vozač ekipe e.dams Renault je prvi prošao ciljem ispred dvojice Brazilaca, Nelsona Piqueta Juniora i Lucasa di Grassija.

Buemi je završio kvalifikacije na četvrtom mjestu, iza Vergnea, Piqueta i Prosta, ali je svoju priliku  iskoristio u finišu utrke. Poredak na stazi promijenio je treći ulazak sigurnosnog automobila prije ulazaka u boks.

Jedan od četiri incidenta na stazi se dogodio dva kruga prije kraja kada je Buemi izletio sa staze u pokušaju da obrani poziciju od Vergnea. Švicarcu je na ruku išla činjenica da Vergne morao odustati zbog kvara na ovjesu. Utrka u Urugvaju je vožena na stazi koja se nalazi i malom gradu Punta del Este koji je smješten na samoj obali Atlantskog okeana. Upravo zbog svog položaja ovaj grad nosi naziv St Tropeza Južne Amerike. U ukupnom poretku vodi Lucas di Grassi s 58 bodova, a prate ga Sebastien Buemi i Sam Bird s po 40 bodova. Sljedeća utrka se vozi u Buenos Airesu 10.januara.

Rezultati:
1. Sebastien Buemi (e.dams-Renault)  49:08.990
2. Nelson Piquet Jr (China Racing) +0.732
3. Lucas di Grassi (Audi Sport ABT) +2.635
4. Jarno Trulli (Trulli) +4.163
5. Jaime Alguersuari (Virgin Racing) +4.698
6. Bruno Senna (Mahindra Racing) +5.197
7. Nicolas Prost (e.dams-Renault) +6.514
8. Jerome d’Ambrosio (Dragon Racing) +7.567
9. Oriol Servia (Dragon Racing) +8.646
10. Nick Heidfeld (Venturi) +10.563....

Ukupni poredak:
1.Lucas di Grassi 58
2.Sebastien Buemi 40
3.Sam Bird 40
4.Nicolas Prost 24
5.Nelson Piquet Jr. 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.