Button: Očekivao sam jedan, osvojili smo četiri boda

Nakon prvih bodova McLarena u ovoj sezoni

Button: Očekivao sam jedan, osvojili smo četiri boda

Prve bodove ove sezone McLaren Honda je osvojila na utrci za VN Monaca. Zahvaljajujući vrlo dobroj vožnji, Jenson Button je završio na osmom mjestu. To su prvi bodovi koje je McLaren osvojio zajedno sa Hondom nakon 1992. godine i trijumfa Gerharda Bergera na VN Australije.

Jenson je obavio veliki dio posla, probio se na deseto mjesto, nakon čega je strpljivo čekao priliku koja se ukazala nakon grešaka Pastora Maldonada i Maxa Verstappena. 

" Nastup u Monacu je bio vrlo dobar za nas. Nadali smo se možemo osvojiti jedan bod, uzeli smo četiri. Na startu sam izgubio jedno mjesto od Hulkenberga, ali sam uzvratio do trećeg zavoja. Nakon što sam prošao Maldonada uglavnom sam vozio kvalifikacijske krugove. Bilo je teško, ali sam uživao. Sretan sam zbog sebe, ekipe jer naporno smo radili u posljednje vrijeme kako bi smo osvojili prve bodove. Imamo još dosta posla, ali i ovo što smo napravili je veliki korak za nas. Moramo priznati da nam je staza odgovarala, vidjet ćemo kakva će situacija biti u Kanadi " kaže Jenson Button. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.