Button se u nedjelju oprašta od Formule 1

Bivši svjetski prvak

Button se u nedjelju oprašta od Formule 1

Britanski vozač Jenson Button u nedjelju će se oprostiti od Formule 1. 

Šampion svijeta iz 2009. godine je na današnjoj konferenciji za medije izjavio kako će Velika nagrada Abu Dabija biti njegova zadnja utrka.

"U ovaj vikend ulazim razmišljajući da će mi ovo biti posljednja trka. Mislim da je to najbolji način. Biće mi to posljednja trka. U ovom trenutku, ne želim da se trkam u Formuli 1 poslije nedjelje", izjavio je Button. 

Buttona, koji će u narednom periodu imati ambasadorsku ulogu u McLarenu, će kao rezervni vozač zamijeniti Stoffel Vandoorne. On će u 2017. godini biti partner Fernanda Alonsa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti