Button: Završio sam sa Formulom 1

Button je mijenjao Fernanda Alonsa u Monte Carlu

Button: Završio sam sa Formulom 1

D. Rakanović

Jenson Button zamijenio je na utrci za Veliku nagradu Monaca u ekipi McLarena Fernanda Alonsa, koji je zbog nastupa na utrci Indy 500 propustio utrku u Monte Carlu. 

Button nijednom nije vozio nove bolide prije prvih slobodnih treninga u Kneževini. Unatoč tome, zauzeo je devet mjesto u kvalifikacijama, ali je zbog promjene na promjene komponenti motora zaradio kaznu od 15 mjesta pa je utrku započeo iz boksa. Britanac na kraju nije uspio da završi utrku na ulicama Monte Carla, jer je nakon kontakta sa Pascalom Wehrleinom iz Saubera morao odustati. 

"Bio sam mnogo brži nego prošle godine i bilo je zaista zabavno. Moram da kažem da sam bio razočaran kada sam čuo kakva su novi pravila u pogledu težine bolida, ali ovo je najteža staza za teške bolide, ali nije bilo nikakvih problema. Bilo je baš zabavno, Formula 1 je otišla u pravom smijeru zahvaljujući novim pravilima. Vjerujem da je uzbudljivo za timove što su našli dodatnu brzinu, a Formula 1 treba da bude upravo ovakva“, rekao je Button.

Britanac tvrdi da, iako se zabavio na utrci u Monacu, je završio sa Formulom 1.

"Završio sam sa Formulom 1, bilo je tako još u novembru. Ali, da bilo ko dobije poziv da vozi u Monacu, da li bi iko odbio? Zaista nemam u planu voziti trke Formule 1 ove godine, možda u nekim drugim kategorijama, ali ne u Formuli 1. Imam svoje stvari u kojima uživam u ovom trenutku i želim da se u potpunosti fokusiram na njih da bih postigao ono što želim“, poručio je Button.

Šampionat Formule 1 nastavlja se utrkom za Veliku nagradu Kanade koja je na rasporedu 11. juna. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi