Carlos Sainz Junior uz Maxa Verstappena u Toro Rossu

Zamjena za Vergnea

Carlos Sainz Junior uz Maxa Verstappena u Toro Rossu

Ekipa Scuderie Toro Rosso danas je potvrdila ime drugog vozača za narednu sezonu. Uz Maxa Verstappena to će biti Španac Carlos Sainz Junior. Sainz dolazi na mjesto Jeana-Erica Vergnea.

Sainz Junior je sezonu zaključio kao prvak serije Formule Renault 3.5. Pored toga u karijeri je vozio GP3 seriju, Formulu 3, Britansku Formulu 3, FOrmulu BMW. Dugo vremena se špekulisalo o ulasku Sainza Juniora u Formulu 1, činilo se kako će ostati praznih ruku i za narednu sezonu, ali su se stvari ipak promijenile.

" Od trenutka kada sam došao u Red Bullovu akademiju Formula 1 je bila moj cilj. Iza mene je uspješna sezona i sada se okrećem pripremama za Formulu 1. U narednom periodu moram naporno raditi " istakao je Sainz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.