Carlos Sainz: Osjećam olakšanje
Kruna velike karijere

Napokon je i to osvojio

Carlos Sainz: Osjećam olakšanje

M. Maksimović

Možemo slobodno napisati, ovo je kruna njegove karijere. Dvostruki svjetski prvak, čovjek sa 26 pobjeda u WRC prvenstvu, Carlos Saniz je napokon osvojio i Dakar reli. Možda, nije kao neki drugi majistori slavio na kraju u Senegalu, ali to ne umanjuje njegov uspjeh.

Dva puta je bio blizu, dva puta je ostao kratak, 2007.godine, pa onda prošle. Ove godine je El Matador vodio od pete etape, ali je opet visio, opet je sve bilo otvoreno do posljednjeg dana. Na kraju je slavio sa malom prednošču, 2 minute i 12 sekundi. U svojoj karijeri je vozio za Ford, Toyotu, Lanciju, Subaru, Citroën, a na kraju je u Dakaru završio za volanom Volkswagenovog Touareg. Prva velika pobjeda, nakon posljednje u reliju koju je ostvario 2004.godine baš u Argentini.

''Bilo je teško, svakog dana žestoka borba, posljednja etapa posebno jer nisam imao pravo na grešku, bilo je pritiska ali smo situaciju držali pod kontrolom. Ovo je veliki dan za mene i sada osjećam jedno olakšanje jer sam u karijeri osvojio sve, osim Dakara, sada imam i to. Zahvaljujem se mom suvozaču Lucasu Cruzu, ljudima u ekipi koji su sjajno radili, jer tokom relija nismo imali niti jednog kvara, pa niti onog najmanjeg i zato im posebno hvala'' rekao je Sainz po dolasku u cilj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.