Carmen Jorda razvojni vozač Lotusa

Sve je više žena u Formuli 1

Carmen Jorda razvojni vozač Lotusa

Nakon Susie Wolff u svijet Formule 1 stiže Španjolka Carmen Jorda. Plavokosa Jorda se nakon tri sezone provedene u GP3 seriji priključila ekipi Lotusa.

Za sada je potvrđeno kako je Jorda postala razvojni vozač Lotusa, te će tokom godine raditi na Lotusovom
simulatoru. Istovremeno će ona proći fizičke pripreme kako bi se eventualno u nekom trenutku možda čak našla u samom bolidu na nekom od slobodnih treninga.

"Utrkama se bavim već deset godina, Formula 1 je bila moj san. Pridružila sam se Lotusu i upravo sve ovo izgleda kao jedan san. Ovo je početak i pravi izazovi tek dolaze. Ja ću se truditi da postanem što bolji vozač, ali ću istovremeno pomagati ekipi u testiranju novih komponenti na simulatoru" kaže Jorda koja je do sada svoju karijeru gradila kroz Evropsku F3 Formulu, Le Mans seriju, Indy Lights prvenstvu. Posljednje tri sezone je vozila GP3 seriju, ali bez većih uspjeha.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.