Casey Stoner ponovo u lovu na prve pozicije

Australcu odgovara staza Sepang

Casey Stoner ponovo u lovu na prve pozicije

Casey Stoner je prvog dana u Maleziji izgledao puno bolje na stazi nego što je to bio slučaj u Japanu prošlog vikenda, razlog težem prilagođavanju je, kao što je već poznato, povreda zgloba.

Dvostruki MotoGP prvak je završio peti na Motegiju i nije bio zadovoljan tim rezultatom. Prvi dan na Sepangu je završio na drugom mjestu između Dania Pedrose i Jorgea Lorenza.

 

Kao mnogi vozači sa najboljim vremenima, Stoner je odlučio propustiti drugi slobodni trening zbog toga što je staza bila u mokrim uvjetima.

 

" Ovdje se osjećam bolje nego u Japanu, definitivno. Jedino nisam siguran da li je ovo vrijeme rezultat snage motora ili toga što staza nije toliko naporna za moju desnu nogu", rekao je Stoner, čiji je najbolji krug ostvaren u 14. od 15 voženih krugova.

 

" Staza uveliko ide na desno, ali nema puno sporih krivina iz kojih moram podizati motor i osjećam se bolje ovdje tako da je dobra vremena dosta lakše ostvariti."

 

Stoner je na istoj stazio obavio testiranja u februaru ove godine i pod idealnim uslovima ostvario za dvije sekunde bolje vrijeme od onog sa današnjeg prvog slobodnog treninga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.