Casey Stoner se vraća u Ducati kao test vozač

Australac ponovo u Ducatiju

Casey Stoner se vraća u Ducati kao test vozač

Dvostruki MotoGP šampiona Casey Stoner vratit će se u Ducati kao test vozač za 2016. godinu.

Stoner se od MotoGP oprostio 2012. godine, a od tada je kao test vozač radio za Repsol Hondu u kojoj je i završio karijeru. Prvu titulu u najjačoj klasi osvojio je 2007. godini kao član Ducatia, a drugu 2011. u debitantskoj sezoni u Hondi.

"Bilo je veliko zadovoljstvo raditi u Hondi posljednjih pet godina. Osvajanje svjetske titule 2011. godine je bilo veliko dostignuće i ovdje sam stekao mnogo prijatelja", rekao je Stoner.

Dodao je da se raduje ponovnoj saradnji sa Ducatijem.

"Ducati tim i navijači su veliki dio moje karijere i mog života, tako da će mi biti veliko zadovoljstvo ponovo sarađivati s njima", rekao je Stoner.

Stoner je 2012. godine šokirao MotoGP svijet kazavši da završava karijeru, a kao razlog je naveo da više nema strast prema trkama, da je razočaran stalnom promjenom pravila i glasinama da je njegova tolerancija prema laktozi izmišljena stvar i izgovor za lošu vožnju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti