Casey Stoner slavio u Asenu

Vožena VN Holandije

Casey Stoner slavio u Asenu

M. Maksimović

Australac casey stoner pobjednik je današnje utrke u MotoGP klasi koja se vozila na legendarnoj stazi u Aassenu. Stoner je pobjedio ispred Danija Pedrose koji je bio njegov najveći rival u današnjoj utrci.

Upravo su Stoner i Pedrosa vodili neizvjesnu borbu većim dijelom utrke.Pedrosa je poveo nakon prve krivine ispred Stonera, dok je u centru pažnje bio Jorge Lorenzo kojeg je sa staze izbacio zemljak Alvaro Bautista. Španac je proglašen krivim za ovaj incident te će startati u narednoj utrci sa samog začelja.

I dok je bilo dosta gužve u poretku iza najboljih, na vrhu je Pedrosa držao. Casay Stoner je krenuo u napad deset krugova prije kraja i uspio je proći Pedrosu.Australac je vrlo brzo počeo stvarati određenu prednost, pobjegao je Pedrosi na više od sekunde prednosti i već tada je utrka bila odlučena, barem kada je u pitanju borba za vrh.

Na kraju je Australac imao skoro pet sekundi prednosti u odnosu na Danija Pedrosu. Na vrhu je sve bilo odlučeno nakon prolaska Stonera, ali su zato vrlo zanimljivu borbu su vodili Andrea Dovizioso i Ben Spies. Na kraju je Dovizioso treći prošao ciljem.

Nakon današnje utrke, Jorge Lorenzo i Casey Stoner su izjednačeni na vrhu sa 140 bodova. Dani Pedrosa je treći sa 121 bodom.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti