Caterham ulaže maksimalne napore da osvoji koji bod

Sainz Junior bi mogao voziti umjesto Kobayashija

Caterham ulaže maksimalne napore da osvoji koji bod

Christijan Albers ima ovih dana pune ruke posla nakon što je imenovan šefom ekipe Caterhama. Konzorcij iz Švicarske i sa Bliskog istoka ulaže maksimalne napore kako bi ekipa do kraja sezone završila na desetom mjestu u poretku konstruktora. Za to će trebati puno stvari da se poklopi barem kako sada stvari stoje.

Mediji u Španiji navode informacije kako bi vrlo lako Carlos Sainz Junior mogao zamijeniti Kamuia Kobayashija, navodno se radi o transferu koji su dogovarali Sainz Senior, Helmut Marko i Collin Kolles. 

Ide se toliko daleko da se priča o tome kako je Red Bull spreman oprostiti sve dugove Caterhamu oko mjenjača, ukoliko Sainz nastupi već na sljedećoj utrci, VN Njemačke. Sainz Junior nastupa trenutačno u Formuli Renault.

" Moramo neke stvari popraviti u što kraćem razdoblju, a to neće ići lako jer to košta. Za nas je najvažnije da imamo što više novih dijelova i to po nekoj razumnoj cijeni " kratko je prokomentarisao trenutačnu situaciju u Caterhamu Christijan Albers, koji želio ući u špekulacije oko eventualnog nastupa Sainza Juniora u Njemačkoj. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.