Chris Hoy se priprema za 24 sata Le Mansa 201. godine

Dio Nissanovog projekta

Chris Hoy se priprema za 24 sata Le Mansa 201. godine

Najuspešniji britanski olimpijac svih vremena, šesterostruki osvajač zlatnih medalja, Sir Chris Hoy sa dva, prelazi na četiri točka. Hoy će biti dio razvojnog programa Nissana, a sve bi trebalo kulminirati njegovim nastupom 201. godine na utrci 24 sata Le Mansa.

Hoy se povukao iz svijeta biciklizma prošle godine, nakon čega je vrlo brzo počeo nastupati u British GT seriji, odnosno u Radical SR1 Cup seriji vozeći Nissan. Hoy će u narednom periodu voziti Nissan GT-R NISMO GT3 zajedno sa
Alexom Buncombeom.

" Ovo je jedan veoma zanimljiv i uzbudljiv projekat. Svakako da se radujem jednom ovako velikom izazovu, želim dati sve od sebe, kako bi dokazao ljudi da su pravoj osobi pružili priliku. Možda je u ovom trenutku sve smiješno, ali moj cilj je nastupati na utrci 24 sata Le Mansa. Ne znam je li to moguće, ali znam da je to moj san " pojasnio je Hoy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.