Claire Williams: Želimo drugo mjesto poretka konstruktora

Optimizam u Willliamsu nakon posljednjih rezultata

Claire Williams: Želimo drugo mjesto poretka konstruktora

U dosadašnjem dijelu sezone ekipa Williamsa je osvojila 121 bod i nalazi se na drugom mjestu iza Red Bulla (188) i ubjedljivo najboljih, Mercedesa (366). Pojedinačno, Valtteri Bottas je peti sa 91 bodom, Felipe Massa ima 30 na 10.mjestu.

Uz malo više sreće i Massa je mogao imati više bodova na kontu, ali mjesta nezadovoljstvu nema. Bottas je odustao samo jednom, na tri posljednje utrke, tri puta je dohvatio postolje. Williams je pretekao Ferrari, u Mađarskoj se želi probiti ispred Red Bulla.

" Naš cilj je bio da dostignemo treće mjesto u ukupnom poretku konstruktora, ali Red Bull ima samo 67 bodova više od nas. To nije nedostižno. U prevodu, postavili smo pred sebe novi cilj, a to je osvajanje titule viceprvaka. Mi spadamo u red onih ekipa koje tokom sezonu napreduju. Imamo potrebna sredstva pa nema razloga da to i ne pokušamo napraviti. U ovom trenutku je naša pozicija puno bolja od prošlogodišnje " između ostalog tvrdi Claire Williams.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.