Coma i dalje u prednosti

Reli Dakar

Coma i dalje u prednosti

Nakon 13-tog dana relija Dakar stvari su se malo zakomplikovale, ali još ništa nije riješeno i borba se nastavlja do samog kraja.

Iako je Despres ostvario novu pobjedu Coma je i dalje u prednosti u konkurenciji motora sa skoro 90 minuta prednosti, ali je u poretku automobila Mike Miller vrlo blizu vodećeg Južnoafrikanca Giniela De Villiersa. Razlika sada iznosi nepune tri minute.

Despres je predvodio grupu od starta do cilja, ali se Coma nije želio upustiti u trku jer je svjestan da ima dovoljnu zalihu. Odlično izdanje pripada i Francuzu  Davidu Fretigneu koji je sa Yamahom stigao do treće pozicije i ozbiljno prijeti Despresu uoči posljednja dva dana.

Kada je riječ o kamionima, vodeći u poretku Kabirov ponovo je bio najbrži u jednoj etapi, ostavivši iza sebe Holanđanina Gerard De Rooy.
Iako su mnogi očekivali još veći nalet Marcosa Patronellija to se nije dogodilo. Vodeći Josef Mahaček ponovno je ostvario prednost veću od dva sata koju će biti teško sustići.
Naredna etapa relija Dakar vozi se od Cordove do Buenos Airesa, a duga je 792 km.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.