Coma ide ka tituli, Peterhansel "diše za vratom" Romi

Do kraja relija Dakar ostale još dvije etape

Coma ide ka tituli, Peterhansel "diše za vratom" Romi

Do kraja relija Dakar ostale su još samo dvije etape. Vozači će voziti iz El Salvadora do La Serene i od La Serene, do konačnog odredišta, Valparasija. 

U kategoriji motociklista, Španac Marc Coma vodeći je nakon 11. etape. Coma je na svom KTM-u do sada ostvario vrijeme od 48 sati, 39 minuta i 41 sekunde. Drugoplasirani Barreda Bort, također iz Španije zaostaje 37 minuta i 36 sekundi. Prošlogodišnji pobjednik i legenda ovog sporta, Cyril Despres nalazi se na šestom mjestu sa dva sata i 16 minuta zaostatka. 

U kategoriji automobila mnogo je zanimljivije i pobjednik se još uvijek ne može ni naslutiti. Dva su se Minija izdvojila na vrhu, a za najviše postolje bore se Nani Roma i Stephane Peterhansel. Španac dvije etape prije kraja ima vrijeme od 45 sati i skoro dvije minute. Samo pet minuta i 32 sekunde iza njega nalazi se aktuelni prvak, Peterhansel. 

Zanimljivo je i u kategoriji kamiona, gdje se sasvim očekivano na prvoj poziciji nalazi ruska ekipa predvođena Karginovom u Kamazu. Holanđanin De Rooy svega je osam minuta iza Karginova. 

U kategoriji Quadova vodeći je Ignacio Casale i on će po svemu sudeći postati i novi prvak. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.