Coma: Najluđi i najteži Dakar ikada

Pobjednik u konkurenciji motociklista

Coma: Najluđi i najteži Dakar ikada

Nakon što prošle godine nije učestvovao zbog povrede ramena nakon nesreće u Maroku, a poslije 2012. godine kada je završio kao drugoplasirani, Marc Coma stigao je do pobjede na Dakaru, svoje četvrte u karijeri u konkurenciji motociklista.

Španskom veteranu koji je skupio deset nastupa na najopasnijem reliju na svijetu, iskustvo za trijumf u ukupnom poretku bilo je presudno. 

"Ove sezone sa učestvovao u svim utrkama koje su bile predviđene u kalendaru kako bi u željenoj formi stigao na Dakar. Želio sam ostvariti formu onakvu kakvu sam imao prije pada u Maroku u kojem sam povrijedio rame, mislim da sam to i uspio", kazao je iskusni španski motociklista.

"Prva sedmica relija je bila paklena. Stvarno se slažem sa onim koji kažu da je bila najteža ikada. Dakar 2014 bio je najteži u mom životu, među svim na kojima sam učestvovao u posljednjih nekoliko godina. Nikada niti jedan Dakar nije bio lagan, ali za motocikliste ovaj je bio najluđi”, istakao je Coma.

Vremenske prilike bile su teške, pogotovo za motocikliste.

"Bilo je momenata na etapama kada sam stvarno mislio da ne mogu stajati na sopstvenim nogama. Pogotovo u danima kada sam imao gripu, jedva sam govorio nakon svake etape", kazao je Španac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.