Da Costa iskoristio svoju priliku

I Portugalac upisao prvu pobjedu

Da Costa iskoristio svoju priliku

Četvrta utrka i četvrti pobjednik. Nakon Lucasa di Grassija, Sama Birda, Sebastiena Buemija, na tronu se našao Portugalac Antonio Felix da Costa, vozač Amlin Agurija. Da Costu znamo kao test vozača Red Bulla, koji je prošle sezonu nastupao u DTM seriji.

Na ulicama Buenos Airesa je vožena vrlo zanimljiva utrka, a na ruku Portugalca išli su problemi ostalih vozača koji su bili u " igri " za pobjedu. Sebastian Buemi je doživio sudar iako je većim dijelom utrke bio na vrhu s obzirom na izboreni pole position u kvalifikacijama. Lucas di Grasi je stvarao pritisak ali je i on imao problema sa bolidom. Heidfeld je prilikom izlaska iz boksa dok je na semaforu bilo crveno. Na kraju je u finišu Portugalac iskoristio svoju priliku, a do postolja su stigli Nicholas Prost i Nelson Piquet Junior.

Nakon četiri utrke u vodstvu je Brazilac Lucas di Grasi sa 58 bodova. Deset manje na drugom ima Sam Bird, dok je treći Sébastien Buemi sa 43. Sljedeća utrka je na rasporedu tek 14. marta u Miamiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.