Da je živ Ayrton Senna bi imao 55 godina

Prolaze godine bez velikog Brazilca

Da je živ Ayrton Senna bi imao 55 godina

Nije osvojio titula kao Schumacher, nije vozio perfektno posložene bolide poput Vettela i Hamiltona, ali je imao tu svoju karizmu, bio je nešto posebno.

Nije spadao u red vozača koji taktiziraju, znao je napadati, preticati tamo gdje niko neće. Ono što je Ayrton Senna pravio u kišnom Monte Carlu, Donningtonu, na suhom Estorilu, Suzuki itd...

Jednostavno, bio je poseban, poseban je i ostao. Nedodirljiv, jer što više godine prolaze postaje nekako jasnije da više takvih vozača neće biti. Da je živ, Ayrton bi danas imao 55 godina i veliko je pitanje čime bi se bavio. Da li bi eventualno bio unutra kroz neku ekipu? Ili bi njemu ova današnja Formula bila dosadna.

"Ja živim punim plućima. Ne djelimično, da sam bolestan, povrijeđen. Ako se ikada desi da doživim nesreću nadam se da će sve desiti brzo“ rekao je jednom prilikom veliki Senna. Senna je rođen 21.marta 1960. godine, karting je počeo voziti sa svega četiri godine. Poginuo je 1.maja 1994. godine na stazi u Imoli.Ostvario je 41. pobjedu u karijeri, tri puta je bio svjetski prvak, prvu pobjedu je ostvario u Portugalu 1985. godine, posljednju u Australiji 1993.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.