Danas testiranja, McLaren sa Hondinim motorom

Prilika da upoznamo neke nove mlade nade

Danas testiranja, McLaren sa Hondinim motorom

Sezona jeste zvanično završila, ali ekipe i dalje ostaju u Abu Dhabiju. Danas i sutra su na rasporedu postsezonska testiranja na kojima bi smo trebali vidjeti neke mlade vozače, ali i one puno iskusnije.

Od provjerenih imena tu su Rosberg, Ricciardo, Raikkonen, Bottas, Charles Pic, ali i mladi vozači Pascal Wehrlein, Carlos Sainz Junior, Felipe Nasr, Stoffel Vandoorne, Esteban Ocon, Jolyon Palmer/Spike Goddard, Max Verstappen, Will Stevens.

Ono što je daleko važnije jeste informacija da će McLaren po prvi put zvanično predstaviti bolid sa Hondinim motorom kojeg su testirali u Silverstoneu. Priliku da vozi razvojni MP4-29H imat će Stoeffel Vandoorne.

Vozačke postave:
Mercedes: Nico Rosberg/Pascal Wehrlein
Red Bull: Carlos Sainz Jr/Daniel Ricciardo
Ferrari: Kimi Raikkonen/Raffaele Marciello
Williams: Valtteri Bottas/Felipe Nasr
McLaren: Stoffel Vandoorne
Lotus: Esteban Ocon/Charles Pic
Force India: Jolyon Palmer/Spike Goddard
Toro Rosso: Max Verstappen
Sauber: Marcus Ericsson
Caterham: Will Stevens

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije