Danica će se oprobati u i NASCAR-u
Slika dovoljno govori

Uz nastup u Indy Caru, vozit će NASCAR

Danica će se oprobati u i NASCAR-u

M. Maksimović

Prelijepa Danica Patrick naredne sezone će pored Indy Car nastupati na pojedinim utrkama vrlo popularnog NASCAR-a. Danicu pamtimo kao prvu ženu koja je pobijedila u utrci IndyCara u aprilu prošle godine na stazi Twin Ring Motegi u Japanu.

U Indy Car seriji Danica je prisutna od 2005.godine i do sada je nastupila na utrkama ukupno 81.put vozeći za Rahal Letterman Team odnosno Andretti Autosport Team čiji je trenutačno član. Ove godine zauzela ukupno peto mjesto u ukupnom poretku sa 393 boda, a kao najveći rezultat izdvojio se treće mjesto na legendarnoj utrci 500 milja Indianapolisa.
Već duže vremena je Danica tema pričao kako o Formuli 1, tako i o NASCAR-u, a zvanična potvrda njenih kratkih izleta van Indy Car je stigla jučer. Danica je potpisala trogodišnji ugovor sa svojom trenutačnom ekipom Andretti Autosport Team, ali će pauze u prvenstvu iskoristiti kako bi nastupila u određenim utrkama NASCAR-a. Ona će tamo nastupati za ekipu JR Motorsports, Dalea Earnhardta Juniora, a pored nje tu će još biti Kelly Bires i Scott Young.

Ono što je za sada poznato, kalendar utrka u Indy Car seriji, gdje će sezona početi u Brazilu 14.aprila, a posljednja utrka je na rasporedu 2.oktobra. Kalendar utrka u NASCAR-u još uvijek nije usaglašen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.