Dario Franchitti se povlači

Nakon teške nesreće u Houstonu

Dario Franchitti se povlači

Trostruki pobjednik utrke 500 milja Indianapolisa i četverostruki prvak IndyCar serije, Škot Dario Franchitti odlučio je zaključiti svoju karijeru. Na ovaj potez se 40-godišnji veteran odlučio nakon teške i opasne nesreće koju je doživio ove sezone na utrci u Houstonu.

Kao što je poznato, Franchitti je učestvovao u sudaru sa  Takumom Satom, njegov bolid je poletio u zrak, te je završio u zaštitnoj ogradi. Franchitti je zaradio opasne povrede glave.

"Doktori su jasno naglasili kako bi daljnje utrkivanje predstavljalo rizik. Na temelju njihovih savjeta odlučio sam povući se. Bit će teško to prihvatiti jer sam na stazi više od 30 godina i sa nestrpljenjem sam čekao novu sezonu. Želio sam slaviti i četvrti put i Indianapolisu" rekao je Dario Franchitti.

Dario Franchitti je u Indy Car seriji ostvario 21 pobjedu, 57 podijuma, 23 pole positiona. U Champs car seriji najbolji rezultat je imao 1999.godine kada je osvojio drugo mjesto u ukupnom poretku. U NASCAR seriji je odvozio deset utrka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.