Dennis: Imamo iskusnu postavu, željni smo uspjeha

Alonso se vratio nakon sedam godina

Dennis: Imamo iskusnu postavu, željni smo uspjeha

Fernando Alonso se vratio u ekipu McLarena, nakon sedam godina. U toj tada poprilično turbulentoj sezoni kako za njega tako za ekipu na kraju je bio četvrti. Nije dugo ostao, tek jednu godinu.

Ron Dennis to nije zaboravio, danas je vratio film, tvrdeći kako je Lewis Hamilton bio inicijator sukoba i problema u ekipi. Tada je McLaren morao platiti kaznu  od 100 miliona dolara zbog afere Spygate.

" Svi su mislili da je Lewis naš miljenik, ali on je bio rookie. Bio je nezrela osoba, vukao je čudne poteze i rekao bih da je bio taj koji je kreirao kompletnu atmosferu koja nije bila dobra. Znam da će u narednom periodu novinari tražiti bilo kakvu sitnicu posebno između Fernanda i mene. No, unaprijed vam mogu reći da gubite vrijeme jer se to sigurno neće dogoditi. Fernando i Jenson sa sobom nose veliko iskustvo, iza njih dvojice je preko 500 trka  i mislim da to dovoljno govori koliko su oni važni za tim. Vjerujem da imamo jaku vozačku postavu. Svi smo zajedno željni uspjeha i velikih rezultata " rekao je na predstavljanju ekipe Ron Dennis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.