Destinacija: Le Mans 24 sata. Stil: hibridni

Toyota se užurbano priprema za utrku Le Mans 24 sata

Destinacija: Le Mans 24 sata. Stil: hibridni

O. Lekić
Teme:

Nije bilo lako Toyotinom Racing timu zadnjih mjeseci. Nakon nepopravljivih oštećenja na testnim vozilima tokom aprila, jedan od vozača, Hiroaki Ishiura, zbog ozbiljnih problema s leđima, morao je odustati tokom priprema i testnih vožnji za, kako kažu, jednu od najtežih utrka u svijetu automobilskog sporta.

Na njegovo mjesto je uskočio Stéfanie Sarrazin, brz i pouzdan vozač, koji je svojevremeno bio jedan od testnih vozača F1 za Toyota Motorsport GmbH (TMG). Takođe ima i veliko iskustvo iz rally utrka, gdje ga je pratio glas opakog i brzog vozača, te osvajača francuskog prvenstva. Vijest da se Stéfanie Sarrazin vraća u TMG tim izazvala je erupciju oduševljenja među fanovima, koji su po društvenim mrežama ostavljali poruke podrške i želje za pobjedom.

Sljedeći japansku tradiciju prema kojoj se u redoslijedu striktno slijedi starost vozača, S. Sarrazin će započeti utrku, a slijedit će ga ostali članovi tima, Anthony Davidson i Sébastien Buemi.

TMG uvodi hibridnu tehnologiju u svijet najzahtjevnijih utrka, kakva je i Le Mans 24 sata, gdje će svoj debi imati TS030 HYBRID.

Tim inžinjera i mehaničara je naporno radio tokom prethodnog perioda da na vijeme sastavi potpuno novi model TS030 HYBRID, jer je prethodni bio uništen u nesreći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.