DI Resta dominirao u Brands Hatchu
Paul Di Resta

DTM prvenstvo ulazi u završnicu

DI Resta dominirao u Brands Hatchu

M. Maksimović

Legendarni Brands Hatch ovog vikenda je bio domaćin sedme utrke DTM prvenstva, a kompletna utrka je protekla u dominaciji vozača Mercedesa, Škota Paula Di Reste.

Škot je startao kao prvi i vodio je od od prvog do posljednjeg 98 kruga, a njegova prednost u odnosu na drugoplasiranog Kanađanina Brunu Spenglera iznosila je više od sedam sekundi. Do utrke u Brands Hatchu,Di Resta je ove sezone imao tri druga mjesta,jednom je bio četvrti, jednom peti, a njegov najlošiji rezultat ove sezone bilo je deseto mjesto sa ulične staze u Norisringu.

Ovom pobjedom se Di Resta probio na drugo mjesto u ukupnom poretku sa 43 boda, dok je i dalje vodeći čovjek prvenstva Bruno Spengler koji ima devet bodova više od Di Reste. Treće mjesto ukupnog poretka drži Gary Paffett koji je u nedelju bio peti, dok je Timo Scheider koji je bio treći u nedelju, trenutačno četvrti u ukupnom poretku. Naredna utrka se vozi u Oscherslebenu 19.septembra, a do kraja su ukupno ostale četiri utrke.

Rezultati:
1.Paul Di Resta (VB,AMG Mercedes) 1:10:05.552
2.Bruno Spengler (Kan,Mercedes Benz Bank) +07.443
3.Timo Scheider (Nje,Audi Sport Team) +10.258
4.Miguel Molina (Špa,Audi Sport Rookie Team) +10.719
5.Gary Paffett (VB, Salzgitter AMG Mercedes) +12.780
6.Oliver Jarvis (VB, Audi Sport Team) +23.830
7.Martin Tomczyk (Nje,Audi Sport Team Sportsline) +23.986
8.Alexandre Prémat (Fra,Audi Sport Team Phoenix) +25.689


Ukupni poredak:
Bruno Spengler (Kan,Mercedes Benz Bank) 52
Paul Di Resta (VB,AMG Mercedes) 43
Gary Paffett (VB, Salzgitter AMG Mercedes) 39
Timo Scheider (Nje,Audi Sport Team) 29
Mattias Ekström (Šve,Audi Sport Team Abt Sportsline) 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.