"Dio mene želi da ostane, ali..."

Felipe Massa u razgovoru za Motorsport.com

"Dio mene želi da ostane, ali..."

E. Ganibegović

Vozač Ferrarija, Felipe Massa je prije nekoliko dana objavio kako će se na kraju sezone povuči iz Formule 1.

Podsjećanja radi, Brazilac je prethodne sezone imao namjere da ide u penziju, međutim odlaskom Bottasa u Mercedes, Williams je odlučio vratiti Massu u bolid. 

Massa je za Motorsport.com otkrio kako je imao namjere da ostane još jednu sezonu, no kaže kako se ne žali. 

"Dio mene želi da ostane jer mislim da sam i dalje konkurentan da se utrkivam sa najboljim vozačima, a jedan od razloga je i to što se dobro osjećam u Williamsu", rekao je Massa.

"Međutim svaka priča jednostavno mora doći kraju te u ovom momentu s moje strane nema žaljenja."

"Prije tačno godinu dana sam bio u istoj situaciji i onda me momčad iznenada pozvala da se vartim. Za mene to je bila velika priviliegija i nešto što cijenim. Ali, sada godinu dana poslije, spreman sam slijediti drukčiji put. Sretan sam zbog onoga što sam napravio i ostvario u ovoj sezoni."

Brazilac nema namjeru odustati od utrkivanja, međutim još nije donio odluku u kojo klasi će to zapravoto biti.

"Ima onih koje zanima gdje ću se natjecati sljedeće godine, no još je prerano za to", istakao vozač Williamsa. 

"Trenutno sam fokusiran na završetaksezone. Imam još dvije utrke za odraditi koje će biti važne za momčad i za mene, i onda ćemo već vidjeti. Razmotrit sću sve mogućnosti koje su mi ponuđene te ću nakon toga bez stresa i pritiska odlučiti što ću dalje. Volim se utrkivati, osjećam se konkurentan i zbog toga želim i dalje raditi."

"Sve dok uživam u utrkivanju, ne želim prestati sa tim jer želim zadržati zadovoljstvo koje sam uvijek imao tokom karijere", rekao je Massa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi