Dixon po treći put prvak u Indy Car seriji

Australac najbolji na kraju

Dixon po treći put prvak u Indy Car seriji

Australac Scott Dixon osvojio je treći naslov najboljeg u IndyCar seriji za 2013.godinu. Vozač Chip Ganassi Racing Teama je sakupio 577 bodova, 27 više od drugoplasiranog Hélia Castronevesa.

Dixon je ove sezone slavio u Poconu, Torontu i Houstonu, dok je na posljednjoj koja je vožena na ovalu u Fontani bio peti, jedno mjesto ispred Castronevesa. Pobjedu je na posljednjoj utrci sezone ubilježio Australac Will Power koji je na kraju završio kao četvrti u ukupnom poretku.

Dixon je debitovao u Indy Car seriji 2003.godine, ukupno je ostvario 31.pobjedu, 22.pole positiona, naslove prvaka osvajao je 2003.godine, 2008. i treći ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.