Domaća utrka za Ducati: Rossi pred svojim fanovima

Domaća utrka za Ducati: Rossi pred svojim fanovima

Teme:

Ostalo je nešto više od jednog dana do utrke i Ducatijev tim se priprema za drugo ovosezonsko pojavljivanje pred domćom publikom. Ova utrka je veoma bitna za Valentina Rossija koji živi u blizini staze u Riminiju na kojoj je dosad ostvario dvije pobjede i jedan podij.

Nicky Hayden će se vratiti na stazu nakon ozljede u Indianapolisu zbog koje je bio primoran propustiti prošlu Grand Prix utrku u Brnu. Amerikanac je bio na rehabilitaciji u SAD-u i u petak će testirati snagu i izdržljivost desne ruke, koja je pretrpila dvije frakture.

"Misano je jedna od dvije domaće utrke za nas i tamo će biti prisutni mnogi fanovi koji nastoje napraviti dobru atmosferu svaki put kad se takmičimo u Italiji. Staza je teška i zahtjevna, ali ipak mi odgovara. Staza ima neke veoma zabavne dijelove, kao što je izlaz iz 'Tramonto' krivine i velike, brze krivine poslije ravnika. Moramo naporno raditi da bi mogli odraditi dobru utrku", izjavio je Rossi.

"Jedva čekam povratak na stazu, ali znam da neće biti lako ovog vikenda. Ruka je u fazi oporavka i jedna od dvije frakture zarasta brzo, dok se na drugoj još uvijek vidi prelomna linija. U stanju sam nastaviti sa kardio treningom. Desna ruka je izložena naporima prilikom kočenja na ovim Moto GP motorima, posebno na stazi kao što je Misano. Ipak, utrka na jednoj od Ducatijevih domaćih staza je ono u čemu uživam i iskreno se nadam da ću biti u mogućnosti odraditi utrku. Imamo nekoliko stvari koje su protiv nas, ali nadamo se da ćemo ostvariti dobar rezultat," rekao je vozač Ducatija.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.