Domenicali: Preuzimam punu odgovornost

Šef ekipe Ferraria podnio ostavku

Domenicali: Preuzimam punu odgovornost

Negdje je moralo puknuti. Tamo gdje je realno kap vjerovatno prelila čašu u puno ranije. Od 2008. godine kada je preuzeo ulogu šefa ekipa, Ferrari je pod vodstvom Stefana Domenicalija osvojio samo jednu konstruktorsku titulu, dok im je vozačka titula u dva navrata izmicala u poslednjoj trci sezone, sa Alonsom i Massom.

Situacija se nije promijenila niti dolaskom Raikkonena, problemi koji su se pojavili sa novim bolidom  F14T su očito bili preveliki kako za Domenicalija, tako i za ekipu. Reakcija Luce di Montezemala u Bahreinu je možda najbolje najavila ono što će uslijediti.

" Postoje određeni trenuci kada čovjek mora skupiti hrabrosti i povući određene poteze. Kada je u pitanju ekipa Ferrarija, vrijeme je za određe promjene. Kao i uvijek, preuzimam punu odgovornost za nastalu situaciju. Nadam se da će moja odluka malo razdrmati redove i da će ekipa dobiti novu pozitivnu energiju. Hvala svima koji su proteklih godina sarađivali s mnom, vjerujem da će Ferrari vrlo brzo doći na nivo koji zaslužuje " rekao je danas Domenicali. Domenicalija će zamijeniti  Marco Mattiacci koji je cijenjen u samom Ferrariju, ali nema  nikakvog iskustva po pitanju trkačkog dijela ekipe.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.