Dominacija Britanaca u slabijim klasama

Pobjede Lowesa i Kenta u Austinu

Dominacija Britanaca u slabijim klasama

Himna Velike Britanije je čak dva puta svirala u Texasu. Sam Lowes je slavio u Moto2 klasi, Danny Kent u najslabijoj Moto3.

Sam Lowes je pobjednik utrke u Moto2 kategoriji koja se vozila u Austinu. Vozač Speed Up Racing teama je slavio ispred Johanna Zarca i Alexa Rinsa. Zarco je poveo utrku i na prvom mjestu se zadržao sve do sedam krugova prije kraja kada ga je pretekao Lowes.

Zarco je vodio veliku borbu sa Xavierom Simeoneom koji je pao nakon kontakta sa Francuzom. Radilo se o trkačkom incidentu u kojem je deblji kraj izvukao Belgijanac. Tu je svoju priliku iskoristio novajlija Alex Rins koji je na kraju bio treći. Lowes je od 2009. godine nastupao u Supersport seriji gdje je 2013. godine osvojio naslov svjetskog prvaka. Prošle godine se pojavio u Moto2 seriji i najbolji rezultat ostvario je Australiji gdje je bio peti.

Za razliku od Lowesa, Danny Kent je dominirao u najslabijoj klasi. Kent je preuzeo vodstvo u šestom krugu i nije ga ispuštao do kraja. U cilju je imao  prednost od preko 8,5 sekundi u odnosu na Fabia Quartarara iz Francuske. Quartararo se borio sa Efrenom Vazquezom Eneom Bastianinijem i Alexisom Masbouom koji nije izdržao te je pao u posljednjem zavoju. Treće mjesto je pripalo Vazquezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.