Dominacija Hamiltona i nesreća Pereza

Prvi dan na Hungaroringu

Dominacija Hamiltona i nesreća Pereza

Svjetski prvak Lewis Hamilton ostvario je najbolja vremena na slobodnim treninzima u petak koji su se vozili na stazi Hungaroring. Nakon prvog treninga Nico Rosberg je zaostajao desetinku kao drugi, nakon drugog iznenađujuće najbliži Britancu bio je Rus Kvyat koji je kasnio samo tri i pol desetinke.

U centru pažnje na početku vikenda ipak nije bio Hamilton, već vozač Force Indije Sergio Perez. Perez je sredinom treninga na izlasku iz 11. zavoja otišao široko preko rubnika, bolid se okrenuo, udario je u ogradu na suprotnoj strani staze, ali je na sreću brzo izašao iz bolida.

Naravno da su crvene zastave zaustavile trening na nekih dvadesetak minuta. Slobodni trening je još jednom prekinut na pet minuta prije kraja. Ovaj put je krivac bio Raikkonen i njegov Ferrari. Fincu je jednostavno otpalo prednje krilo pa usput stradala i prednja lijeva guma. Hamilton je na kraju prvog treninga imao vrijeme 1:25.141. Slijedili su ga Rosberg, Raikkonen, Ricciardo, Kvyat. Na prvom trneingu priliku u Lotusu umjesto Romana Grosjeana dobio je Julian Palmer a kod Manora je je to bio Fabio Laimer kao zamjena za Roberta Merhija.

U odnosu na na prvi trening, na drugom je Rosberg ipak bio nešto sporiji od Hamiltona. Lewis je na kraju drugog trening bio na 1:23.949, što je sedam desetinki bolje vrijeme od vremena Nice Rosberga koji je bio četvrti. Vrlo dobar posao na drugom treningu su napravili vozači Red Bulla. Kvyatt je završio na drugom, Riccardo na trećem mjestu.

Vozači su na drugom treningu imali problema sa blokiranjem točkova i izletanjem sa staze u zavoju broj sedam. Na stazi tokom drugog treninga nije bilo bolida Force Indije, koja nije pustila svoje vozače zbog problema sa zadnjim ovjesom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti