Dominacija Mercedesa u Nürburgringu
Bruno Spengler

DTM prvenstvo

Dominacija Mercedesa u Nürburgringu

M. Maksimović

DTM karavana se proteklog vikenda zaustavila na stazi u Nürburgringu gdje je trijumf ostvario Kanađanin Bruno Spengler vozač Mercedesa. Mercedes je potpuno dominirao na ovoj stazi osvojivši prva tri mjesta, dok su se među deset najboljih našla samo dva Audija.

Na samom startu utrke Spengler je prošao Mattiasa Ekstrom koji je išao preširoko u prvom zavoju i do kraja je bez problema kontrolisao utrku. Posao mu je dodatno olakšao raspoloženi kolega Paul di Resta koji je završio na drugom mjestu, dok je treći bio Gary Paffett.
Paffett je vodio borbu sa jedinim ozbiljnijim konkurentom iz Audija, Timom Scheiderom i na kraju ga je uspio proći u toj borbi za treće mjesto. Peti je na kraju bio Jamie Green, dok je šesto mjesto pripalo Ralfu Schumacheru.Solidnu utrku je odradio David Coulthard koji je bio deseti.

Bruno Spengler je vodeći čovjek ukupnog poretka u DTM-u, ima 42 boda, čak 16 više od drugoplasiranog Britanca Greena dok Paffett kao treći ima 25 bodova. Sljedeća utrka se vozi 22.ovog mjeseca u u Zandvoortu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.