Dovizioso. Mogao sam još nagaziti, ali bitna je titula

Italijanski vozač nakon trke

Dovizioso. Mogao sam još nagaziti, ali bitna je titula

Italijanski vozač Andrea Dovizioso još uvijek se nalazi u trci za titulu šampiona svijeta. 

Iako je prije trke u San Marinu Dovizioso imao prednost i bio usamljen na prvom mjestu generalnog plasmana, nakon posljednje trke je izjednačen sa Marcom Marquezom.

Andrea je u San Marinu završio na trećem, a Marc na prvom mjestu. Dovizioso je nakon trke rekao da je mogao stisnuti još gasa, ali da je mislio na titulu. 

"Razmišljao sam o tome da je trka bila važna za generalni plasman. Mislio sam da je bolje da uzmem 16 bodova za treće mjesto, nego da padnem i da ne uzmem nijedan. Mogao sam da nagazim na gas, ali bi bilo vjerovatno nula bodova u tom slučaju. Znao sam od trećeg kruga da me čeka teška trka, a to je bilo samo potvrđeno kada je Jorge (Lorenzo) pao. Danilo i Marc su bili brži i bio sam svjestan da ne mogu s njima da se takmičim. Na kraju, mislim da mogu biti zadovoljan", rekao je Dovizioso. 

Naredna trka u Moto GP šampionatu vozit će se u španskom Aragonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi