Dovizioso prvi na zagrijavanju

Kišno finale u Valenciji

Dovizioso prvi na zagrijavanju

Andrea Dovizioso je svoj posljednji dan u Monster Yamahi započeo vodstvom na zagrijavanju pred finalnu utrku Moto GP sezone u Valenciji.

Strah od kiše u finalnom danu na stazi Ricardo Tormo je bio opravdan i vozači su se morali prilagoditi teškim vremenskim uslovima, čak i ako prestanu padavine, staza će sigurno biti teška za vožnju.

 

U odnosu na jučerašnje kvalifikacije, zagrijavanje pred utrku je ponudilo potpuno drukčiji poredak.Iznenađuju Dovizioso i Stefan Bradl koji su zauzeli prvo i dugo mjesto.

 

Kao i obično, Ducati jedino u kišnim uslovima može biti u vrhu. Njihov prvi vozač, Valentino Rossi, je zagrijavanje završio na trećem mjestu.

 

Poredak nakon zagrijavanja u kišnoj Valenciji:

 

1.Andrea Dovizioso 

2.Stefan Bradl 

3.Valentino Rossi 

4.Nicky Hayden 

5.Alvaro Bautista 

6.Cal Crutchlow 

7.Jorge Lorenzo 

8.Aleix Espargaro 

9.Karel Abraham 

10.Dani Pedrosa 

11.Casey Stoner 

12.James Ellison 

13.Katsuyuki Nakasuga 

14.Randy De Puniet 

15.Ivan Silva 

16.Danilo Petrucci 

17.Colin Edwards 

18.Michele Pirro 

19.Hector Barbera 

20.Claudio Corti 

21.Roberto Rolfo 

22.Hiroshi Aoyama 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.