Druga etapa pripala Peterhanselu i Sunderlandu

Reli Dakar

Druga etapa pripala Peterhanselu i Sunderlandu

E. Škorić

Na drugoj etapi 36. izdanja tradicionalnog Relija Dakar trijumfovali su Stephane Peterhansel i Sam Sunderland...

Francuski automobilist Peterhansel je bio najbrži na stazi koja je vožena od San Luisa i San Rafaela u Argentini. Peterhansel je slavio ispred Carlosa Sainza, koji je na kraju zaostajao svega 46 sekundi.

Treće mjesto zauzeo je Južnoafrikanac Giniel De Villiers u Toyoti, a sa sedam minuta zaostatka za vodećim Peterhanselom završio je četvrtoplasirani Joan NaniRoma. 

Treća etapa u konkurenciji automobila vozi se u utorak od San Rafaela do San Juan (301 kilometar) na 3.000 metara nadmorske visine. 

Britanski motociklist Sam Suinderland (Honda) pobijedio je u drugoj etapi ispred Čileanca Francisca Lopeza (-39 sekundi), dok je trećeplasirani bio pobjednik prve etape, Španac Joan Barreda, također vozač Honde. 

Barreda je zadržao vodstvo u ukupnom poretku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.