Dva novinara poginula na reli Dakaru

Tužne vijesti dolaze iz Argentine

Dva novinara poginula na reli Dakaru

Petog januara počeo je 35. po redu reli Dakar. Utrka će se voziti do 18. januara,  počela je u Santa Feu, a završit će u Valaparasiju u Čileu. 

Dva argentinska novinara poginula su u četvrtak nakon što se prevrnuo automobil sa kojim su putovali u argentinsku provinciju Tucuman kako bi ispratili reli Dakar. 

Novinar iz Perua, Desquesada Alvaro Rodrigo Salazar i Martin Alejandro Delgado prevezeni su u bolnicu, dok su život izgubili Augustine Mina i Daniela D'Ambrosio. Čileanske novine El Merucio prenijele su informaciju o ovom tragičnom događaju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.