Dvije godine od nesreće Michaela Schumachera

Sedmostruki svjetski prvak F1 i dalje u teškom stanju

Dvije godine od nesreće Michaela Schumachera

E. Čaušević

Na današnji dan prije dvije godine nesreću na skijanju u Francuskoj doživio je Michael Schumacher.

Nijemac tog kobnog dana doživio povrede glave, a život mu je spasila kaciga koju je imao na glavi. Ova nesreća šokirala je svijet, te je sedmostruki svjetski prvak Formule 1 nekoliko mjeseci proveo u komi. U septembru 2014. godine pušten je na kućno liječenje i još uvijek živi uz stalnu ljekarsku njegu. 

Iako se Schumacher probudio iz kome tek je ponekad svjestan okoline i svih dešavanja oko njega. U javnosti se pojavljuje mnogo informacija kako je Schumacher ponovo prohodao, te da će se vratiti normalnom životu. Ipak, njegova porodica demantuje te navode, te i dalje mole za privatnost.

Fanovi Schumachera i Formule 1 svakodnevno očekuju nove informacije i nadaju se da će se Schumacher konačno vratit u život.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.