Dvostruki trijumf Carlosa Chece

Španjolac neuhvatljiv u Imoli

Dvostruki trijumf Carlosa Chece

M. Maksimović

Drugu rundu Superbike prvenstva koja se vozila u Imoli obilježio je Španjolac Carlos Checa dvostrukom pobjedom. 

Prvu pobjedu je Carlos Checa ostvario ispred Toma Sykesa i još jednog Britanca Leona Haslama.

Identičan poredak smo imali i u drugoj trci nakon čega je Checa preuzeo vodstvo u ukupnom poretku ispred  Maxa Biaggia. Baggi je obe utrke završio na četvrtom mjestu i sada ima četiri boda manje od Španjolca.

 

 

Vikend sa stazi Enzo i Dino Ferrari je obilježila i teška nesreća koja se dogodila u prvoj utrci. Već u prvom krugu je Francuz Sylvain Guintoli kratko izletio sa staze, pa je prilikom pokušaja povratka na stazu pao pod motocikl Britanca Chaza Daviesa. I Britanac je pao ali su srećom obojica prošla bez težih povreda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.