Ecclestone podnio ostavku na mjesto direktora Formule 1!

Ecclestone podnio ostavku na mjesto direktora Formule 1!

Prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone podnio je ostavku na mjesto direktora ovog takmičenja, objavio je britanski Telegraph. 

Telegraph piše da će Ecclestone nastaviti dolaziti na posao, ali će se baviti nekim drugim poslovima za razliku od onih koje je obavljao do sada. Tu se prije svega misli na bavljenje tužbom koja se vodi protiv njega zbog  navodnog davanja mita kod prodaje dionica Formule 1.

"Ecclestone je uvjerio Odbor da nema nikakve veze sa optužbama i namjerava da se brani svim sredstvima na suđenju početkom aprila 2014. godine", saopštio je Odbor Formule 1. 

"Nakon razgovora sa Odborom Ecclestone je predložio da se povuče sa svoje funkcije dok slučaj ne bude zaključen. Odbor smatra da je u najboljem interesu Formule 1 da njen dosadašnji direktor i dalje nastavi sa radom, ali pod nadzorom članova Odbora. Odobravanje i potpisivanje ugovora će od sada biti u nadležnosti predsjednika i zamjenika predsjednika Formule 1", stoji u saopštenju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.