Ekström slavio u Valenciji
Mattias Ekström

DTM prvi put na stazi u Valenciji

Ekström slavio u Valenciji

M. Maksimović

Šveđanin Mattias Ekström pobjednik je druge utrke DTM prvenstva, koja je vožena na stazi u Valenciji. Ekström je slavio u vremenu 1:09:56.290, ispred Kanađanina Brune Spenglera i Francuza
Alexandrea Prémata.

Svakako da je ovakav krajnji rasplet iznenađujući, ali u obzir treba uzeti činjenicu da je Martin Tomczyk prošao kroz cilj drugi ali je kasnije odlukom sudija diskvalificiran zbog korištenja nedopuštene komponente guma.
Upravo je na stazi u drugom dijelu utrke Tomczyk stvarao dosta problema Ekströmu probivši se sa devetog na drugo mjesto. I Bruno Spengler je nastojaoa naparaviti nešto više, ali je do drugog mjesta na kraju stigao diskvalifikacijom Tomczyka. Mattiasa Ekströma pamtimo kao vozača koji je dva puta zaredom bio pobjednik ''Utrke šampiona''
Prije tri godine okitio se naslovom najboljeg, dok je posljednje dvije godine, jednom bio treći, pa jednom peti. U ukupnom poretku vodeći čovjek prvenstva je Bruno Spengler sa 16 bodova, tri manje ima Ekström, četiri manje na trećem mjestu Garry Paffett.

Rezultati utrke u Valenciji:
1.Mattias Ekström (Šve,Red Bull Audi) 1:09:56.290
2.Bruno Spengler (Kan,Mercedes-Benz) + 3.547
3.Alexandre Prémat (Fra,TV Movie Audi) + 4.614
4.Timo Scheider (Nje,GW:plus) + 5.274
5.Paul Di Resta (VB,AMG Mercedes) + 8.639

Ukupni poredak:
1.Bruno Spengler (Kan,Mercedes-Benz) 16
2.Mattias Ekström (Šve,Red Bull Audi) 13
3.Garry Paffett (VB,Salzgitter) 12

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti