Etapa Al-Attiyahu i Comi
Marc Coma

Vožena treća etapa Dakara 2011

Etapa Al-Attiyahu i Comi

M. Maksimović

Nasser Al-Attiyah i Marc Coma su prvi prošli ciljem na trećoj etapi ovogodišnjeg Dakara.Vozač Volkswagenovog Touarega je svog najvećeg rivala ostavio Carlosa sainza ostavio na 25 sekundi, dok je treći bio stari lisac Stephane Peterhansel u BMW-u sa 59 sekundi slabijim vremenom.

U konkurenciji motociklista Coma je ostavio iza sebe Cyrila Despresa sa dvije minute i 21 sekundom zakašnjenja, dok je Portugalac Paulo Goncalves zaostao više od tri minute. Treća etapa ovogodišnjeg Dakara se vozila od od San Miguel de Tucumana do San Salvador de Jujuya u Argentini i bila je duga 500 kilometara, a prvu etapnu pobjedu ove godibe je Nasser Al-Attiyah ostvario u vremenu tri sata, 42 minute 20 sekundi iako je startao kao treći.

Vozač Volkswagena je vrlo brzo stigao Stephanea Peterhansela u X-Raidovom BMW-u, pa i Carlosa Sainza i na kraju je upisao svoju devetu etapnu pobjedu u karijeri na Dakaru. Nakon utrke se Al-Attiyah požalio novinarima kako je imao velikih problema sa motorom koji je naglo počeo gubiti snagu.


Katalonac Marc Coma je odradio jeoš jedan vrlo dobar dan te je sigurnom vožnjom stigao do svoje dvanaeste etapne pobjede u karijeri. Francuz Cyril Despres je imao problema, ponajviše sa
navigacijom ali je uspio skinuti određeni nagomilani zaotatak.


Reli Dakar, rezultati 3. etape:

Automobili:

1.Nasser Al-Attiyah (Kat, Volkswagen) 3h42:20
2.Carlos Sainz (Špa, Volkswagen) +00:25
3.Stephane Peterhansel (Fra, BMW) +00:59

Ukupni poredak:
1. Carlos Sainz (Špa, Volkswagen) 9h12:05
2. Nasser Al-Attiyah (Kat, Volkswagen) +3:34
3. Stephane Peterhansel (Fra, BMW) +4.19

Motocikli:

1.Marc Coma (KTM, Špa) 4:18:55
2.Cyril Despres (KTM, Fra) +02:21
3.Paulo Goncalves (BMW, Por) +03:36

Ukupni poredak:
1.Cyril Despres (KTM,Fra) 9:38:58
2.Marc Coma (KTM, Špa) + 0.14
3.Ruben Faria (KTM, Por) + 9:38

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.