Etapa za Comu i Sainza
Wolkswagen i dalje vodi glavnu riječ

Vožena 10.etapa

Etapa za Comu i Sainza

M. Maksimović

Utorak se vozila deseta etapa ovogodišnjeg Dakara, bila je duga 586 kilometara na dionici od La Serene do Santiaga. I dok je kod motociklista Cyril Despres blizu pobjede, u konkurenciji automobila i dalje je sve otvoreno, jer Carlos Sainz ima deset minuta prednosti ispred Nassera Al- Attiyaha. Sainz je tek na ovoj dionici voženoj utorak stigao do svoje prve etapne pobjede na ovogodišnjem Dakaru.

Španac Marc Coma je na svom KTM desetu etapu završio za 3 sata 10 minuta i 43 sekunde, dok su iza njega ciljem prošli u razmaku od 30 sekundi prvo David Fretigne i Portugalac Helder Rodriguez. Fretigne je zaostao 2 minute i 6 sekundi, Portugal za Francuzom 30 sekundi.

Pogled na ukupni poredak kaže da Francuz Cyril Despres (6.danas) ima sat i 22 minute ''fore'' u odnosu na drugog, Norvežanina Ullevalsetera, dok je treći Lopez Contardo. U konkurenciji automobila Sainz i Cruz su pobjegli Peterhanselu i Cottretu za 28 sekundi. Drugi Vw unutar među prva tri danas je bio onaj Millera i Pitchforda sa minutom i dvije sekunde zaostatka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.