Etapa za Sainza i Lopez Contarda
Sainz ima pet minuta prednosti

Dakar ulazi u završnicu

Etapa za Sainza i Lopez Contarda

M. Maksimović

Ovogodišnje izdanje relija Dakar koji se po 31.put vozi u svoj istoriji, ulazi u samu završnicu. 12.etapa se vozila od San Juana do San Rafaela i ukupno je bila duga 796 kilometara.

Cyril Despres i Carlos Sainz su sve bliži ukupnoj pobjedi, dvije etape prije kraja, iako Španjolca očekuje dosta posla u završnici.
Čileanac Francisco Lopez Contardo je ostvario etapnu pobjedu sa vremenom 3:48:34, dok je David Fretigne zaostao 40 sekundi. Norvežanin Pal anders Ullevalseter je na cilj stigao kao treći, zaostao je za Lopezom Contardom minutu i 13 sekundi. Cyril Despres je imao problema sa navigacijom u ovoj etapi, izgubio je 17 minuta, pa je dan zaključio kao osmi. To se nije odrazilo na njegovu prednost koju ima u ukupnom poretku. I dalje Despres ima sat i 3 minute prednosti ali sada ispred Lopez Contarda koji je pretekao Ullevalseter.

Carlos Sainz kada je najpotrebnije, najbolje vozi.Drugu etapnu pobjedu na ovogodišnjem Dakaru je nekadašnji reli prvak ostvario ispred glavnog konkurenta Nassera Al- Attiyaha koji je bio sporiji 52 sekunde. Dominaciju VW u ovoj etapi zaključio je Mark Miller na trećem mjestu sa 4:22 zaostatka. Dvije etape do kraja Sainz drži vodstvo sa 5 minuta 20 sekundi u odnosu na Al- Attiyaha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.