F1 sezona kroz statistiku

Mercedes je bio potpuno dominantan

F1 sezona kroz statistiku

Još jedna sezona Formule 1 je završena, a ona je potpuno pripada Mercedesu i njegovim vozačima Lewisu Hamiltonu i Nicu Rosbergu.

Mercedes i posebno Lewis Hamilton su bili potpuno dominantni. Hamilton je osvojio drugu vezanu i ukupno treću titulu prvaka svijeta, dok je Mercedes ponovo osvojio konstruktorsku krunu.

Statistički podaci o broju pobjeda, osvojenim pole pozicijama, broju podijuma, najbržim krugovima...sve je pripalo samo Mercedesu.

Jedini koji, barem u nekim statističkim podacima, može da se ubaci u istu rečenicu sa Rosbergom i Hamiltonom jeste Ferrarijev Sebastian Vettel, koji je imao sjajnu sezonu, iako Ferrari nije na nivou Mercedesa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.