Farfusu pobjeda na otvaranju sezone

BMW odličan na Hockenheimringu

Farfusu pobjeda na otvaranju sezone

M. Maksimović

Brazilac Augusto Farfus, pobjednik je prve utrke DTM prvenstva koja je vožena na Hockenheimringu.To je njegova drug pobjeda u DTM prvenstvu, prvu je otvario u Valenciji prošle godine. U cilju je Brazilac imao više od tri sekunde prednosti u odnosu na Dirka Wernera, dok je Christian Vietoris zaostao nešto manje od deset sekundi na trećem mjestu.

Ekipa  BMW Teama RBM, zajedno sa Marcom Giannoneom trkaćim inženjerom, odradila je taktički odličan posao. Farfus niti jednog trenutka nije forsirao iako je recimo sredinom utrke bio tek na osmom mjestu. Svoju priliku je strpljivo čekao, a ona je došla prvo nakon ulaska u boks Christiana Vietorisa, a onda i Dirka Wernera pet krugova prije kraja. Farfus je preuzeo prvo mjesto u 37.krugu i bez problema je odradio samu završnicu.

 

Na kraju je Dirk Werner kao drugi ostvario svoj najbolji rezultat u DTM-u do sada, baš kao i Christian Vietoris. Prvak Bruno Spengler je na kraju bio peti, Paffett četvrti dok su odustali Ekström, Mortara, Timo Glock, Robert Wickens i Adrien Tambay čiji se Audi zapalio u četvrtom krugu. 

 

Rezultati:

1.Augusto Farfus  (Bra,RBM BMW)  1h10m11.583

2.Dirk Werner  (Nje,Schnitzer BMW) + 3.692

3.Christian Vietoris (Nje,HWA Mercedes) + 9.675

4.Gary Paffett  (VBR,HWA Mercedes)+ 12.613

5.Bruno Spengler (Kan,Schnitzer BMW) + 13.212

6.Timo Scheider (Nje,Abt Audi) + 13.753

7.Joey Hand  (Kan,RBM BMW) + 14.100

8.Mike Rockenfeller (Nje,Phoenix Audi) + 14.477

9.Marco Wittmann (Nje,MTEK BMW) + 17.894

10.Roberto Merhi (Špa,HWA Mercedes)  + 19.537

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.