Fenomenalni Ricciardo brži od Mercedesa

Australac osvojio pole position

Fenomenalni Ricciardo brži od Mercedesa

Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo osvojio je pole position pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Monaca.

Ricciardo je i tokom jučerašnjeg treninga pokazao da je veoma brz, a danas je to samo potvrdio sjajnim finišom kvalifikacija.

Kvalifikacije nisu dobro počele za Red Bull jer je Max Verstappen već u prvom dijelu morao da odustane nakon problema sa desnim prednjim točkom zbog kojeg je udario u zaštitnu ogradu.

Ipak, stvari za ovaj tim ispravio je sjajni Ricciardo koji je u trećem dijelu kvalifikacija odvezao nevjerovatan krug u vremenu 1:13:622, dok je iza njega ostao dvojac Mercedesa Rosberg i Hamilton koji su zaostajali jednu i pol odnosno tri desetinke.

Na četvrtom mjestu završio je Vettel dok je petoplasirani bio Hulkenberg, a iza njega Kimi Raikkonen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi