Fernando Alonso postaje najplaćeniji svih vremena
Foto: EPA.eu

Pred potpisom novog ugovora

Fernando Alonso postaje najplaćeniji svih vremena

Španski vozač Formule 1 Fernando Alonso i Ferrari nalaze se pred potpisom jednog od najvećih ugovora u historiji sporta.

Španac je za svoj 33.rođendan (29. jula) poželio novi trogodišnji ugovor sa ekipom iz Maranella. Tokom ovog ugovora Alonso se očito želi "pozlatiti" pa je od vlasnika svoje sadašnje ekipe zatražio godišnju platu u iznosu od 35 miliona eura. 

Matematika je jasna, za tri godine zaradio bi tačno 105 miliona evropskih novčanica, nešto oko 140 miliona dolara.

Poređenja radi u vrijeme njegovih zlatnih vozačkih godina u najbržem svjetskom cirkusu Michael Schumacher zarađivao je 25 miliona eura po sezoni. 

Prema ugovoru koji Alonso ima sa Ferrarijem, španski vozač zarađuje 18 miliona eura godišnje. Ukoliko bi se desilo da se realizuje novi ugovor Alonso bi se pozicionirao u samo kremu svjetsko sporta na osnovu godišnje plate, a društvo bi mu pravio Rogeru Federeru (32 miliona), LeBronu Jamesu (32 miliona) i Kobeu Bryantu (36 miliona).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.