Ferrari i Hamilton kalkulišu, Lewis napušta Mercedes

Hamilton i Raikkonen još uvijek bez novih ugovora

Ferrari i Hamilton kalkulišu, Lewis napušta Mercedes

Ferrari je rezultatski gledajući napokon uhvatio normalni ritam. Imaju konstantu, vozače na postolju. Vettel je bio treći u Australiji i Kini, pobjednik utrke u Maleziji dok je Raikkonen završio drugi u Bahreinu. U upravo na posljednjoj utrci se počelo glasno pričati o drugom vozačkom mjestu u Ferrariju.

Vettel ima potpisan ugovor, ali je veliko pitanje šta će se dogoditi sa Raikkonenom. Jer navodno Ferrari slaže Dream Team u kojem bi društvo Vettelu od naredne sezone mogao praviti Lewis Hamilton.

"U Bahreinu me Kimi pitao kakva je situacija sa njegovim ugovorom. Rekao sam mu, vozi najbolje što možeš i ugovor je tvoj. Mislim da Kimi to cijeni, uostalom on je došao da razgovara sa mnom, nije slao svog menadžera" kaže Arrivabene. Sa druge strane, u Mercedesu još uvijek nisu potvrdili kako je Lewis potpisao novi ugovor, tačnije Hamilton odugovlači sa potpisivanjem istog. Toto Wolff smiruje situaciju pa naglašava

"Znate kako se stvari razvijaju u Formuli 1. Ekipe u novembru mjesecu mogu biti bez vozača, ali ovo je ipak april mi se osjećamo odlično u našoj ulozi. Mjesta za paniku nema" dodaje Wolff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.